Zuurkasten

Zuurkasten

Met zuurkasten creëert u een veilige werksituatie voor uzelf of uw personeel. In een laboratorium staat veiligheid bovenaan, want werken met schadelijke stoffen brengt risico’s met zich mee. De verstelbare opening in de zuurkast maakt het mogelijk om zelf te bepalen op welke afstand er gewerkt wordt met zuren en andere chemische stoffen. Zo ontstaat er voldoende fysieke bescherming. Uiteraard is het dragen van veiligheidskleding en een veiligheidsbril ook aan te raden. De afzuiging in een zuurkast zorgt er bovendien voor dat verontreinigende lucht niet verspreid wordt naar andere medewerkers.

Zuurkasten bestellen

Uw laboratorium verdient een zorgvuldige inrichting. Voor de opslag van schadelijke stoffen zijn veiligheidskasten onmisbaar. Zuurkasten moeten voldoen aan de Europese norm EN-14470-01. Zo leeft u de wetgeving na, want deze vereist specifieke regels voor de omgang met gevaarlijke stoffen. Een zuurkast is in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Zo kunt u altijd zorgen voor voldoende werkruimte en opslagruimte. Standaard is het werkblad van Trespa Toplab met PP trechter, maar indien gewenst kan de kast ook van een rvs of keramisch werkblad voorzien worden.

Zuurkasten met afzuiging

U kiest voor zuurkasten met afzuiging wanneer u niet wilt dat de lucht verontreinigd wordt. Dit is vooral van belang wanneer er dagelijks en veel met zuren of schadelijke stoffen gewerkt wordt. Een veilige werkomgeving is belangrijk voor uzelf en uw personeel. Door het aanleggen van een afzuiginstallatie kunnen schadelijke dampen en gassen afgevoerd worden. Het schuifraam van de kast kan geheel of gedeeltelijk afsluiten. Het venster kent een werkstand maar ook een opbouwstand. Zo bestelt u altijd de veiligste laboratorium kasten.