Laboratorium tafel

Laboratorium tafel

De inrichting van een nieuw laboratorium moet goed gebeuren. Aan de veiligheid wordt gedacht, maar ook aan een zo aangenaam mogelijke werkhouding. Ook een bestaand laboratorium kan vaak veel beter ingericht worden. Niet alleen veiligheidskasten zijn onmisbaar, ook de ruimte waaraan gewerkt wordt moet goed voorzien zijn. Met een laboratorium tafel creëert u altijd voldoende werkruimte. Hierin is een ruime keus waaronder wandtafels en eilandtafels. Zo kan er altijd een goede inrichting gemaakt worden, ongeacht de afmeting van het lab.

Laboratorium tafel in verschillende hoogtes

We onderscheiden de laboratorium tafel in zithoogte en stahoogte. Het is belangrijk om hier goed over na te denken. Langdurig werken vereist vaker een comfortabele werkhouding en dan wordt er eerder voor de zithoogte gekozen. Laboratoriumstoelen sluiten hier goed op aan. Zo kan er gekozen worden door stoelen met en zonder rugleuning. Het werkblad van de tafel bestaat uit Trespa Athlon/Toplab, MaiLabChem of Plastica, rvs, pvc of keramisch. Deze kan dus naar wens aangepast worden. Ook spoelbakken en trechters behoren tot de mogelijkheden.

Laboratorium tafel bestellen

Er zijn verschillende systemen wanneer het op de laboratorium tafel aankomt. Zo kunt u kiezen uit het N-systeem, NL-systeem of Plint systeem. Deze laatste zijn kasten op plinten. Het A-systeem heeft een vierpotenframe. U kiest een tafel met of zonder spoelbak. De laboratorium inrichting is belangrijk om veilig en geconcentreerd te kunnen werken. Daarom maakt u een weloverwogen keuze. Ook wanneer het om opslag van gevaarlijke stoffen gaat. Bijvoorbeeld met de brandveiligheidsopslagkast. Deze maakt opslag van brandgevaarlijke stoffen en gassen mogelijk. Kies de juiste tafel voor uw laboratorium. Deze zijn in verschillende kleuren leverbaar.