Laboratorium stoelen

Laboratorium stoelen

Werken in een laboratorium vereist de nodige aandacht en concentratie. Gevaarlijke stoffen moeten met zorg behandeld worden. Het is daarom belangrijk dat de juiste werkhouding aangenomen kan worden. Zittend werk zorgt ervoor dat het personeel zich beter kan concentreren. Een goede laboratorium stoel is in hoogte verstelbaar. Er is een ruime keus in laboratorium stoelen. De stoel met rugleuning biedt voldoende ondersteuning in de rug. Ook de rugleuning kan verstelbaar zijn. Deze stoel is vooral belangrijk wanneer er lang achter elkaar gewerkt wordt. Armleuningen maken het werken nog aangenamer. Zo kunnen rug-en nekklachten voorkomen worden.

Laboratorium stoelen in verschillende uitvoeringen

De stoel zonder rugleuning is vooral prettig wanneer er veel gedraaid wordt of wanneer er niet lang op de stoel gezeten wordt, zoals werken aan de zuurkast. Ook zijn er mensen die geen gebruik maken van de rugleuning. Een stoel met zadelzit of een zadelkruk is er zowel met als zonder rugleuning. Deze stoel zorgt voor een natuurlijke werkhouding. Hierdoor worden bestaande lichamelijke klachten verlicht en het zorgt voor een gezonder lichaam. Het bekken wordt automatisch in de goede stand geplaatst en de benen worden niet afgekneld.

Laboratorium stoelen bestellen

Om een laboratorium goed in te richten is goed laboratorium meubilair onmisbaar. Daarom is het prettig als er voldoende keus is. De laboratorium stoelen en zadelkrukken zijn voorzien van wielen zodat het gemakkelijk is om een voorwerp even iets verderop te pakken. Ook zijn er krukken met wielen verkrijgbaar. Daarnaast kan een kruk zonder wielen handig zijn om ergens bij te zetten. De stahulp is vooral handig wanneer er veel staand werk verricht wordt waarbij er soms even ondersteuning nodig is. Ook deze is in hoogte verstelbaar.