Laboratorium inrichting

Laboratorium inrichting

Een laboratorium vereist een veilige inrichting. Niet alleen met betrekking tot het personeel, maar ook voor eventuele bezoekers. De wetgeving heeft hier een aantal regels voor opgesteld. In een laboratorium is een juiste routing belangrijk. De positionering, indeling en kleurschakering van laboratorium meubilair is van groot belang. Overzichtelijk en gebruiksvriendelijk meubilair. Het meubilair is maatwerk. Elke lengte, diepte en hoogte werktafel is mogelijk. Een ander groot voordeel van het tafelsysteem is dat de onderkasten over de gehele lengte van de tafel verschuifbaar zijn. Een flexibele werkplek dus.

Laboratorium inrichting vervangen

Niet alleen een nieuw laboratorium verdient de aandacht wanneer het om inrichting aankomt. Ook bestaande laboratoria kunnen vaak beter ingericht worden. Denk hierbij aan een goede laboratorium tafel die het mogelijk maakt om veilig en comfortabel te werken. Daarnaast kiest u ook voor de juiste stoelen of krukken met of zonder rugleuning. Deze zijn in hoogte verstelbaar, voorzien van wielen voor een snelle wisseling van houding of werkplek en eenvoudig te reinigen. Zo kan er niet alleen geconcentreerd maar ook veilig gewerkt worden. Uiteraard zorgt u ook voor de nodige beschermingsmaatregelen. De laboratorium inrichting voldoet zo aan alle veiligheidseisen.

Laboratorium inrichting voor verhoogde veiligheid

De inrichting van een lab houdt niet op bij alleen een tafel en stoelen. Er moet gekeken worden met welke stoffen er gewerkt wordt. Wanneer er met zuren gewerkt wordt dan is het belangrijk om zuurkasten aan te schaffen. Deze hebben een schuifraam dat het mogelijk maakt om een fysieke beveiliging te verkrijgen. Ook is afzuiging van giftige of schadelijke dampen mogelijk. Zorg er altijd voor dat uw laboratorium inrichting aan alle veiligheidseisen voldoet en u de wetgeving naleeft.