Brandveiligheidsopslagkast

Brandveiligheidsopslagkast

Brandbare stoffen en gasflessen moeten veilig opgeslagen worden. Dit is een vereiste van de wetgeving. Wie in een laboratorium werkt heeft zich aan deze wetgeving te houden. Maar ook moet er aan de veiligheid gedacht worden, zowel voor werknemers als omstanders. De inrichting van het laboratorium dient op een dusdanige manier voorzien te zijn van veilige opslag zodat iedereen veilig zijn of haar werk kan doen. De brandveiligheidsopslagkast maakt de opslag van brandbare stoffen binnen het laboratorium mogelijk. Want deze stoffen mogen niet zomaar binnen worden opgeslagen.

Brandveiligheidsopslagkast voor brandbare stoffen

Gevaarlijke stoffen kunnen we onderscheiden in zuren, brandbare stoffen en andere chemische stoffen. Zuurkasten zijn bedoeld om met zuren te werken, de brandveiligheidsopslagkast is bedoeld voor de opslag van brandbare stoffen. Voor gasflessen maakt u gebruik van een gasflessenkast. De kasten voldoen aan de Europese norm EN-14470-01. Deze kast is in verschillende afmetingen verkrijgbaar. De inrichting van de kast kan naar wens aangepast worden. Zo is het mogelijk de kast te voorzien van extra schappen, bakken of lades. Alle kasten zijn van een uitstekende kwaliteit en gebruiksvriendelijk.

Brandveiligheidsopslagkast bestellen

De inrichting van het laboratorium vereist een zorgvuldige aanpak. Niet alleen met betrekking tot veiligheidskasten, maar ook tafels en laboratorium stoelen. Door te kiezen voor de beste kwaliteit en meubilair dat voldoet aan de Europese norm kan er veilig gewerkt worden. Dankzij veilligheidskasten worden gevaarlijke en brandbare stoffen altijd weer teruggebracht naar de centrale opslagplaats. Zo wordt er een goed overzicht behouden. Bij brand kan de bescherming van werknemers beter gewaarborgd blijven. Dit is ook van belang voor de verzekering. Deze keert anders niet uit bij brand. Zorg daarom voor een goede en veilige opslag in een brandveiligheidsopslagkast.